Sastojci:
350 g tjestenine s jajima,
200 g brokule,
2 kašike maslinova ulja,
350 g piletine,
175 g vrganja,
80 g sirnog namaza,
85 g parmezana,
1 čehno bijelog luka,
250 ml vrhnja za kuhanje Brzo & Fino,
so,
svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu 6 minuta pa dodajte nasjeckane listove brokule i kuhajte još 5 min. Ocijedite pa vratite u lonac.
2. U široj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezanu piletinu i pržite dok ne postane zlaćana. Dodajte gljive narezane na 4 dijela, pržite minutu pa dodajte sirni namaz i vrhnje.
3. Pirjajte na laganoj vatri stalno miješajući. Posolite i pobiberite. Umakom prelijte tjesteninu i brokulu pa prebacite u vatrostalnu posudu. Pomiješajte ribani sir i bijeli luk pa pospite po tjestenini. Pecite 20 minuta na 190 stepeni.