Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja,
1 nasjeckani crveni luk,
200 g nasjeckanih pilećih prsa,
mali komadić svježeg korijena đumbira,
10 sušenih marelica,
mala konzerva slanutka,
250 grama kus-kusa (nekuhanog),
300 ml vrućeg pilećeg temeljca,
pola kašičice curry praha,
malo čili papričice u prahu,
nasjeckani svježi korijandar.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju u velikoj tavi ili woku malo popržite luk. Dodajte piletinu i dinstajte desetak minuta. Naribajte đumbir i popržite još 2 do 3 minute. U tavu dodajte marelice, slanutak i kus-kus te zatim prelijte vrelim pilećim temeljcem i jednom promiješajte.
2. Tavu pokrijte poklopcem ili dobro zatvorite aluminijskom folijom, ostavite na vatri jednu minutu, a zatim maknite s vatre i ostavite poklopljeno još pet minuta. Viljuškom razrahlite kus-kus i posipajte korijandrom.