Sastojci:
4 komada hljeba,
75 g maslaca,
100 g suhog mesa,
250 g gljiva,
50 g luka,
1 kašika worchestera,
1 kašika pirea od paradajza,
2 kašike kisele pavlake,
so i biber-
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Hljeb obrežite u obliku kruga pa ga namočite u otopljen maslac i stavite ga u kalupe za tortice.
2. Odozgo položite po jedan prazan kalup kako bi hljeb za vrijeme pečenja zadržao oblik.
3. Pecite 10 minuta, izvadite kalupe i vratite hljeb u rernu još 10 minuta da dobije rumenu boju.
4. Nadev: Suho meso i luk pržite na preostalom maslacu, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dodajte gljive i propržite na jačoj vatri, pa kada se proprže smanjite da voda iz gljiva ne ispari. Lagano umešajte worchester, pire od paradajza, so i biber.
5. Toplim nadjevom napunite tortice pa prelijte pavlakom.