Sastojci:
1 paradajz,
6 većih brokula,
2 kašike maslinovog ulja,
3 kašike maslaca,
3 kašike bijelog brašna,
4 šolje toplog mlijeka,
1/3 šolje ribanog sira (po izboru),
2 kašike senfa,
1/2 kašičice soli,
2 kašičice bibera,
2 kašičice nasjeckanog svježeg timijana,
2 šolje tjestenine po želji.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Narežite paradajz na kriške i stavite ih zajedno s brokulom u tavu na malo ulja i prepecite.
2. Umutite maslac i brašno u lonac srednje veličine i stavite na vatru toliko dugo dok ne postane pjenušavo. Dodajte mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i nastanu mjehurići –3 minute. Maknite s vatre.
3. U tu smjesu dodajte sir, senf, so, biber i timijan. Umiješajte unutra napola kuhanu tjesteninu i brokulu i stavite u dublju zdjelu za ečenje. Na vrh stavite paradajz i pecite oko 30 minuta.