Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se.
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta,
3,5 čaša brašna,
1 prašak za pecivo,
so.
Nadjev:
100 g mozzarelle,
150 g pileće šunke,
40 g ricotte,
masline,
origano,
150 g pelata,
1 kašičica koncentrata od rajčice,
2 čehna bijelog luka,
so.
Priprema:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i so pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite bijeli luk dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite pileću šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 minuta na 200 stepeni.