Sastojci za tijesto:
250 g oštrog brašna,
130 g hladnog maslaca – narezan na listiće,
pola kašičice praška za pecivo,
pola kašičice soli,
2-3 kašike hladne vode.
Za nadjev:
200 g kiselog vrhnja,
3 jaja,
cherry paradajz,
mozzarella,
crne masline,
začin,
bosiljak,
origano.
Priprema:
1. Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u frižideru oko 20 minuta.
2. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga viljuškom i pecite oko 15 minuta na 190 stepeni. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i začin.
3. paradajz prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na kriške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, paradajz i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite.