Sastojci za tijesto: 250 g pšeničnog glatkog brašna, 120 g maslaca, 1 jaje, so, kašika kisele pavlake. Za nadjev: 500 g prase, 200 ml neutralne pavlake, 2 jaja, vlasac, so, biber, kašika biljnog začina.
Priprema:
1. U brašno dodajte maslac narezan na listiće, pa ih rukama umjesite. Dodajte razmućeno jaje, pavlaku i prstohvat soli, oblikujte tijesto u hljepčić i stavite u frižider neka odstoji najmanje sat.
2. Prasu očistite, dobro operite, razrežite po dužini i kratko prokuhajte u ključaloj slanoj vodi. Ocijedite, isijecite ga na kolutiće ili kockice.
3. Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite na namašćeni okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu promjera 20 cm. Pažljivo tijestom obložite i ivicu posude. Izbodite ga viljuškom i ostavite neka miruje pola sata. Nakon toga po tijestu rasporedite prasu.
4. U manjoj posudi razmutite jaja, neutralnu pavlaku, vlasac, biber i biljni začin i prelijte preko prase. Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta.