Sastojci: 1 l mlijeka, 600 g šlaga, 30 g želatina, 400 g šećera, 300 g mljevenog keksa, 100 g mliječne čokolade, 4 krem bananice, 1,5 dl hladne kisele vode.
Priprema:
1. Od litra mlijeka odvojte 2 dl i u njemu razmutite želatin, a preostalo mlijeko stavite da provri zajedno sa šećerom.
2. Kada provri, dodajte želatin i ostavite da se dobro ohladi.
U hladno mlijeko dodajte 400 g šlaga i mutite dok ne dobijete gustu masu.
3.Podijelite na 3 dijela, u jedan dodajte mljeveni keks, u drugi rendanu čokoladu i sjeckane krem bananice, a treći ostavite bijeli.
4. Kalup obložite folijom, sipajte dio s čokoladom i krem bananicama, zatim bijeli pa dio s keksom.
5. Prekrijte folijom i ostavite da prenoći u zamrzivaču. Sutradan tortu prevrnite na tacnu i ukrasite preostalim šlagom umućenim sa 1,5 dl hladne kisele vode. Sijecite ledene kriške.