Sastojci: 500 g brokolija, 1 nar, 200 g krem sira, 150-200 g obarene ili marinirane cvekle, 2 schalotte (sitni crni luk), svježa nana so, biber.
Priprema:
1. Brokoli očistiti, oprati, sjeći na male ruzice i u posoljenu prokuhanu vodu kuhati 4-5 minuta. Kuhan isprati hladnom vodom, ocijediti pa ostaviti da se malo prohladi.
2. Očistiti nar, sitni crni luk sitno isjeckati. Svježu nanu, također, sitno isjeckati.
3. U posudi izmijesati krem sir sa solju i biberom, dodati sjeckan brokoli, sjeckan crni luk, dodati zrna nara i svježu nanu/mentu. Sve lagano izmiješati.
4. Na tanjiru ili posudi staviti na dno po 2-3 tanko sječene kriške cvekle, preko ide tatar od brokolija, pomoću obruča za desert praviti željene oblike, dobro pritisnuti i ostaviti kratko da odstoji u frižideru.