Sastojci: 50 dkg limuna, 1/2 l limunovog soka, 5 dkg maslaca, 1,15 kg šećera, 1 vrećica praška za želiranje.
Priprema:
1. Ogulite limune, pri tome skinite i bijelu kožicu, izvadite pretine i košpice. Zdrobite limun u pire.
2. Pire od limuna, limunov sok i maslac stavite u lonac. Prašak za želiranje pomiješajte sa 2 kašike sećera, potom umiješajte u voćnu masu.
3. Neka sastojci provre uz stalno miješajanje na jakoj vatri. Kada masa zavrije, dodajte preostali šećer. Sve ponovo zakuhajte, te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 5 minute i skinite s vatre.
4. Skinite pjenu s mase i odmah ulijte u vruće tegle. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoji otprilike 5 minuta na poklopcu. Ohladite.