Sastojci: 4 brancina (količinu ribe prilagodite broju ukućana), 500 g cherry paradajza, ruzmarin, peršun, limun, bijeli luk, so, bijelo vino, svježi bosiljak i timijan.
Priprema:
1. Očišćenu ribu posolite te je zarežite na dva mjesta po sredini. Limun izrežite na tanje kriške, bijeli luk ostavite u cijelim, oguljenim režnjevima, a peršunov list nemojte sjeckati.
2. U svaku ribu stavite grančicu peršuna, tanku krišku limuna te cijeli bijeli luk. U mjesta koja ste zarezali stavite po grančicu ruzmarina.
3. Na komad aluminijske folije stavite komad papira za pečenje i na njega položite ribu. Stavite oko ribe paradajz, pospite začinima, pokapajte sve maslinovim uljem, a ribu i s malo bijelog vina.
4. Zamotajte ribu i zavrnite krajeve kao bombonu da sokovi ne cure vani. Položite riblje zamotuljke u posudu za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stepeni.