Sastojci: karfiol, 3 jaja, 3 kašike brašna, 1 šoljica prezle, 1 šoljica parmezan sira, 1/2 šoljice povrtnog dodatka jelima, 1 kašika svježe mljevenog bibera, suncokretovo ulje, svježi peršun.
Priprema:
1. Karfiol operemo i razdvojimo na manje cvjetove, a zatim stavimo u vrelu vodu i kuhamo pet minuta.
2. U tri zasebne posude stavimo jaja začinjena povrtnim dodatkom jelima i biberom, brašno i prezlu pomiješane s parmezanom.
3. Nakon što je karfiol kuhan, ocijedimo ga i pustimo da se malo ohladi.
4. Zatim redom karfiol umačemo u brašno, jaja te prezlu s parmezanom.
5. Ovako pripremljen karfiol peći u vrelom ulju. Nakon što je karfiol poprimio zlatnu boju, vadimo ga iz tave i stavljamo na kuhinjski papir, da upije višak masnoće. Ovako pripremljen karfiol na kraju pospemo svježim sjeckanim peršunom te poslužimo.