Sastojci: 600 g telećih odrezaka, 1 kašika suhih začina, 2-3 kašike ulja.
Za umak: 350 g ocijeđenih višanja iz kompota, 2 kašičice smeđeg šećera, 50 g maslaca, 1 kašika suhih začina, 100 ml crnog vina, 50 ml vode.
Priprema:
1. Teleće odreske potucite batom za meso, pospite začinma i pokrivene ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.
2. Za to vrijeme pripremite umak od višanja. Na otopljenom maslacu rastopite smeđi šećer, dodajte ocijeđene višnje bez koštica, začine, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
3. Pola količine višanja malo ohladite, usitnite u električnoj sjeckalici i pomiješajte s pirjanim višnjama. Dodajte vino i kratko prokuhajte.
4. Na zagrijanom ulju pecite marinirane teleće odreske, i to sa svake strane 6-7 minuta. Tople odreske poslužite uz umak od višanja i zelenu salatu.