Sastojci: 800 g pilećih prsa, 1 kašićica crvene mljevene paprike, 1 kašičica dimljene crvene paprike, 2 kašičice kumina, 2 kašičice senfa, 2 kašičice sjemenki komorača, 1 kašičica bibera, 2 kašičice soli, maslinovo ulje.
Za umak od mente: 1 šoljica svježe mente, 1 šaka svježeg peršuna, 6 čehna bijelog luka, 2 čili papričice, 2 kašike meda, 2 kašike senfa, 1 šoljica maslinovog ulja, voda, sol, biber.
Priprema:
1. Umak od mente pripremite tako da mentu, peršun i bijeli luk usitnite u blenderu kako bi dobili pastu od začinskog bilja. Dodajte med i senf, a zatim polako dodajte ulje.
2. Kada ste dobili nešto gušći umak, prebacite ga u posudu, dodajte dvije kašike hladne vode i začinite solju i biberom.
3. Pomiješajte papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, so i biber u manjoj posudi.
4. Piletinu narežite na veće komade. Premažite ih uljem, a zatim u komade mesa utrljajte mješavinu začina.
5. Na tavi zagrijte ulje i ispecite piletinu. Prebacite je na tanjir i dodajte malo umaka od mente.