Sastojci: 4 veće jabuke, 1 šolja brašna, četvrtina kašičice praška za pecivo, 2 kašike šećera, četvrtina kašičice soli, osmina kašičice cimeta, 1 jaje, 1 šolja sirutke, pola šolje ulja, Za posipanje: 3 kašike šećera, 1 kašičica cimeta.
Priprema:
1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet, a u drugoj mlijeko, jaje i sirutku.
2. Jabuke izdubite u sredini i isijecite ih na kolutove debljine 1 centimetar, umočite u jaje, a potom i u brašno, te pecite u ulju zagrijanom na 175 stepeni, dok jabuke ne postanu hrskave i zlatne.
3. Odložite ih na pleh obložen papirom, kako bi upio suvišnu masnoću, a potom umočite u mješavinu šećera i cimeta.