Sastojci za grilijaš: 250 g pečenih lješnika, 100 g šećera.
Za koru: 4 jaja, 4 kašike šećera, 160 g mljevenog grilijaša, 1 kašika kakaa, malo rendane kore narandže.
Za fil: 500 ml slatke pavlake.
Priprema:
1. Otopite šećer na srednje jakoj vatri pa kad dobije zlatnožutu boju, dodajte cijele lješnike. Promiješajte da se lješnici oblože karamelom, pa sve izlijte na pek-papir i kad se dobro ohladi, sameljite u blenderu.
2. Izmjerite 160 grama za koru, a ostatak ostavite za posipanje i dekoraciju. Za koru umutite jaja sa šećerom, pa umiješajte kakao i grilijaš.
3. Izlijte u podmazan pleh i ispecite tanju koru. Ohlađenu koru isijecite na manje kocke pa u teglice ili čaše redajte sloj kockica, preko sloj umućene slatke pavlake pa pospite grilijašom.