Sastojci: 200 g brašna, 1 jaje, 140 g maslaca, so.
Za nadjev: 400 g bundeve, 2 crvene ljute papričice, 1 čehno bijelog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršin.
Priprema:
1. Brašno i prstohvat soli pomiješajte na radnoj površina, na sredini napravite udubljenje u koje ćete staviti jaje i maslac. Zamijesite glatko tijesto, oblikujte i umotajte prozirnom folijom te stavite u frižider na 30 minuta.
2. Rernu zagrijte na 200 stepeni, kalup (promjera 20 cm) premažite i u njega stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali tako da bude malo veće od kalupa.
3. Bundevu narežite na tanke kriške, ljutu papričicu na tanke kolute i bijeli luk usitnite pa zajedno prodinstajte na maslinovom ulju.
4. Gotov nadjev raspodjelite na tijesto i pecite oko 25 minuta. Kada se pita ohladi, po želi pospite peršunom.