Sastojci za 4 osobe: 500 g brokule, 400 g rajčica, 2 režnja bijelog luka, 2 grančice origana, 1 pakiranje (125 g) Zottarella kuglica Classic, 300 g tjestenine tortiglioni, so, 4 kobasice za pečenje, 1 žlica maslinovog ulja, 100 povrtnog temeljca, 150 ml vrhnja, papar-
Priprema:
1. Pećnicu s funkcijom donjih i gornjih grijača zagrijte na temperaturu od 200 stepeni.
2. Brokulu očistite, operite i odvojite cvjetiće. Rajčice zarežite, prelijte kipućom vodom i skinite kožicu. Izvadite drvenastu sredinu. Rajčice prepolovite, izvadite koštice i narežite na kockice. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Origano operite, protresite i nasjeckajte listove. Zottarella kuglicu ocijedite i narežite na tanke ploške.
3. Tjesteninu tortiglioni skuhajte u puno slane vode al dente prema uputama na pakiranju. Nakon približno 3- 4 minute dodajte cvjetiće brokule i kuhajte zajedno s tjesteninom. Izlijte vodu i ostavite da se ocijedi.
4. Kobasice za pečenje istisnite iz crijeva i oblikujte male loptice. Kratko ih zapecite u tavi na vrućem ulju, pa potom izvadite. Prepržite češnjak u masnoći od pečenja, dolijte povrtni temeljac i vrhnje. Dodajte origano i komadiće rajčice, začinite solju i paprom.
5. Sve sastojke složite u slojevima u kalup za nabujke, prelijte umakom i na vrh složite ploškice Zottarelle. Pecite u pećnici oko 20 – 25 minuta.