Sastojci: 225g isjeckanog cheddar sira, 4 kašike neslanog putera, 1 kašičica soli, 125g brašna, 2 kašike ledene vode.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180 stepeni. Koristeći ručni mikser ili mikser za stajanje, pomješajte sir, puter i so u velikoj posudi.
- Kada se sjedini, umješajte brašno i dodajte ledenu vodu jednu po kašiku. Tijesto treba da se drži zajedno, ali da se raspadne ako ga razbijete u ruci.
- Odvojite tjesto na dvije polovine i upakujte zajedno u diskove. Umotajte u pergament papir i ostavite u frižideru 30 minuta.
- Razvucite testo na pola cm, štipajući pukotine na krajevima. Isjecite na kvadrate i probušite rupu u sredini svakog kvadrata za ventilaciju tokom pečenja.
- Odvojene krekere stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta, ili dok ne porumeni.