Sastojci: 2 šolje vode, 1/2 šolje šećera, 1/4 šolje nektara agave (ili meda), 3 kašike sušene lavande, 2 šolje svježe cjeđenog soka od limuna, 4 šolje vode, 1 limun, narezan (za ukras).
Priprema:
- Pomješajte dvije šolje vode i šećera u malom loncu na srednje jakoj vatri, dovedite do ključanja i mješajte dok se šećer ne rastopi.
- Uklonite sa vatre i umješajte nektar agave i sušenu lavandu.
- Pokrijte oko 15 minuta, ostavite mješavinu da se sjedini i zgusne.
- Procjedite lavandu, pazeći da pustite sav sok i sirup.
- U činiji pomješajte svježe cjeđeni sok od limuna, mješavinu lavande i vodu. Slobodno dodajte kap plave boje i kap crvene jestive farbe naravno, u mješavinu da biste dobili divnu ljubičastu boju.
- Ohladite najmanje 2 sata i poslužite uz led i limun.