Malo će koga ovo jelo ostaviti ravnodušnim, a ručak će pretvoriti u pravu gozbu.

Sastojci:

500 g telećih šnicli

1 konzerva tunjevine

100 g krem sira

maslinovo ulje

so

biber

2 manje glavice crnog luka

5-6 kapara

3 čehna bijelog luka

listići svježeg bosiljka

Priprema:

  1. Šnicle posolite i pobiberite, pa stavite u tavu na zagrijano ulje da se prže.
  2. Pržiti dok ne dobiju lijepu smeđu boju sa obje strane.
  3. U međuvremenu pripremite sos tako da pomiješate krem sir, malo maslinovog ulja i tunjevinu iz konzerve. Dobro izmiješajte, najbolje u blenderu ili multipraktiku, kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
  4. Očišćen i isjeckan luk prodinstajte dok ne postane staklast.
  5. Dodajte sitno isjeckan bijeli luk i svježe cijele listiće bosiljka.
  6. Šnicle poslažite na pladanj, prelijte sosom i ukrasite kaparima.