Malo će koga ovo jelo ostaviti ravnodušnim, a ručak će pretvoriti u pravu gozbu.
Sastojci:
500 g telećih šnicli
1 konzerva tunjevine
100 g krem sira
maslinovo ulje
so
biber
2 manje glavice crnog luka
5-6 kapara
3 čehna bijelog luka
listići svježeg bosiljka
Priprema:
- Šnicle posolite i pobiberite, pa stavite u tavu na zagrijano ulje da se prže.
- Pržiti dok ne dobiju lijepu smeđu boju sa obje strane.
- U međuvremenu pripremite sos tako da pomiješate krem sir, malo maslinovog ulja i tunjevinu iz konzerve. Dobro izmiješajte, najbolje u blenderu ili multipraktiku, kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
- Očišćen i isjeckan luk prodinstajte dok ne postane staklast.
- Dodajte sitno isjeckan bijeli luk i svježe cijele listiće bosiljka.
- Šnicle poslažite na pladanj, prelijte sosom i ukrasite kaparima.