Arapski kolač od meda

po Vasa kuharica

Sastojci za tijesto:

75 g margarina,

3 jaja,

125 g šećera,

150 g brašna,

pola kesice praška za pecivo,

3 kašike slatke pavlake,

1 kesica vanilin šećera.

Sastojci za fil:

100 g margarina,

100 g meda,

150 g listića badema,

pola kašikice cimeta,

slatka pavlaka.

Priprema:

1. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Istopite margarin, pa kad se prohladi, pomiješajte ga s pavlakom, dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite.
2. Tijesto sipajte u podmazan kalup prečnika 28 centimetara pa pecite 10–15 minuta na 180 stepeni.
3. Za fil istopite margarin, šećer, med, slatku pavlaku, listiće badema, cimet i koru limuna. Sve izmiješajte i prokuhajte, pa sklonite s vatre.
4. Kolač izvadite iz rerne, prelijte filom i dopecite još desetak minuta.

Preporučujemo