Sastojci:
500 g glatkog brašna,
500 g oštrog brašna,
30 g šećera,
30 g svježeg kvasca,
30 g soli,
625 ml vode,
100 ml maslinovog ulja,
2-3 grančice ruzmarina,
1 glavica bijelog luka,
1 kašika krupne morske soli.
Priprema:
1. Rastopite šećer i kvasac s malo mlake vode. Dodajte ga u brašno zajedno sa soli (30 g) i umjesite izdašno tijesto s ostatkom vode (625 ml). Tijesto ostavite kod ugrijane rerne da se diže oko sat.
2. Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga još jednom. Uzmite pleh i malo ga pobrašnite. Tijesto razvucite do visine 1, 5 cm. Prebacite ga u pleh i premažite maslinovim uljem, pospite ruzmarinom i bijelim lukom te krupnom solju. Ostavite da se ponovno udvostruči na toplome mjestu. Pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta.