Aromatični rolat s jajima

po Vaša Kuharica

Sastojci:

8 jaja,

veza vlasca,

veza majčine dušice,

veza bosiljka,

3 tikvice,

60 g očišćenih crnih maslina,

400 g svježeg ovčijeg sira,

maslinovo ulje,

so, biber.

Priprema:

  1. Tikvice isječene na tanke kolutove ispecite s obje strane na vreloj roštiljskoj tavi, bez masnoće. Poredajte na tanjir, prelijte s malo ulja, pobiberite i ostavite sa strane.
  2. Posebno umutite jaja s malo soli i bibera, dodajte sjeckano aromatično bilje i sve sipajte u pravougaoni pleh obložen papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni.
  3. Pečenu koru urolajte uz pomoć papira, krajeve zatvorite i ostavite da malo odstoji. Rolat odmotajte, premažite sirom, odozgo rasporedite krupno sjeckane masline i kolutiće tikvica. Rolat ponovo umotajte i do serviranja držite u frižideru.

Preporučujemo