Sastojci: 1 šolja bijele riže dugog zrna, 2 jaja, 1/2 šolje kukuruznog škroba, 500 g pilećih prsa bez kostiju i kože (2 veća), 3 kašike ulja, 1 kašika maslinovog ulja, 250 g prokulica, komadić đumbira, 2 čehna bijelog luka, 3 kašike soja sosa, 3 kašike rižinog sirćeta, 3/4 šolje vode, 2 kašike smeđeg šećera, 1 crvena čili papričica, 1 kašičica susamovog ulja, 2 manja mlada luka, 2 kašike nasjeckanog poprženog kikirikija.
Priprema:
1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u posudi umutite jaja s malo soli pa im dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
2. U smjesu namačite piletinu (da bude svaki komadić potpuno prekriven). Na tavi i suncokretovom ulju popržite piletinu dok ne postane zlatne boje – pazite da vam se ne slijepi već da svaki komadić bude zaseban.
3. U drugoj tavi na maslinovom ulju popržite prokulice, đumbir i bijeli luk. Pržite oko 3 minute dok malo ne omekšaju. U šolji dobro izmiješajte soja sos, sirće, šećer i vodu i dodajte to u tavu gdje su prokulice. Dinstajte povrće dok se tekućina ne ispari i zgusne.
4. Zatim u tavu dodajte i piletinu te čili papričicu i miješajte na vatri još jednu minuti. Na kraju dodajte sezamovo ulje i mladi luk. Poslužite na riži i pospite prženim kikirikijem.