Banana puding za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 kašike mlijeka,

70 g šećera,

1 kašika brašna,

2 kašičice škroba,

prstohvat vanilije,

2 žumanca,

14 keksića (koji lako upijaju),

2 banane.

Priprema:

1. Stavite mlijeko na laganu vatru, ne smije prokuhati. Umutite žumanca pa im dodajte 1/4 šolje vrućeg mlijeka. Nastavite mutiti. Dodajte šećer, brašno, škrob i vaniliju u posudu s mlijekom.

2. Kuhajte, miješajući, na srednje jakoj vatri dok smjesa ne postane gusta. Isključite štednjak, pokrijte puding i pustite da se ohladi. Izrežite banane u kolutiće. Pripremite kalupe za puding. Stavite kekse i banane na dno kalupa.
Prelijte puding preko keksa i banana.

3. Ukrasite keksićima i preostalim krugovima banane.

Preporučujemo