Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Banana split s čokoladom i kokosom

po Vasa kuharica 16/04/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

170 g tamna čokolada,

2 kašike maslaca,

pola šoljice kokosovog mlijeka,

2 kašike tamnog ruma,

2 kašike curryja,

1 kašičica korice limete,

200 g slatkog vrhnja,

1 kašika šećera u prahu,

4 banane,

sladoled od vanilije,

miješani orašasti plodovi,

suhi kokos.

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu i maslac zajedno otopiti na laganoj vatri do glatke smjese. Zatim umiješati naredna četiri sastojka i promiješati.

 

  1. Vrhnje i šećer u prahu umutiti u šlag pa ohladiti i držati u frižideru do upotrebe.

 

  1. U zdjelice složiti po 2 polovine banane. Između dodati 3 kugle sladoleda od vanilije.

 

  1. Preliti toplim čokoladnim preljevom. Dodati šlag pa posipati kokosovim pahuljicama i usitnjenim orašastim plodovima po vlastitom ukusu.

 

 

 

bananalimetaslatko vrhnjetamna čokolada

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh