Sastojci: 4 bataka od po 150 g, 150 g sjeckanog pečenog kikirikija, 100 g kokosa, ljuta začinska paprika, so, biber, 3 jaja, veza mladog luka, po 2 crvene, zelene i žute paprike, 2 kašike šećera, 250 ml soka od narandže, sok od limuna, 50 g sjemenki susama.
Priprema:
1. Rernu zagrijati na 200 stepeni. Batake oprati i osušiti. Pomiješati sjeckani kikiriki i kokosovo brašno pa začiniti ljutom paprikom, solju i biberom. Jaja umutiti.
2. Batake umočiti u jaja, a zatim ih uvaljati u pripremljenu mješavinu od kokosa i kikirikija. Poredati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 40 minuta.
3. Mladi luk i papriku oprati, očistiti i izrezati. U tavi karamelizirati šećer pa naliti sokom od narandže i limuna. Dodati pripremljene luk i papriku i sve dinstati nekoliko minuta. Začiniti solju i biberom. Posuti prepečenim susamom.
4. Batake složiti na tanjire sa povrćem.