Bezglutenske kesten pločice koje se ne peku

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

150 g kestena (15-ak komada) ili kesten pirea,

2 dl kokosovog mlijeka,

3 kašike proteina praška s okusom vanilije,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

40 g tamne čokolade,

1 dl vode (po potrebi),

50 g orašastih plodova (po želji).

 

 

Priprema:

 

  1. U blender stavite pečene, očišćene kestene i proteine. Ako koristite kesten pire, onda ga stavite u blender i dodajte proteine. Lagano promiješajte pa dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije.

 

  1. Miješajte dok ne dobijete smjesu koja podsjeća na „mokri pijesak“. Ako vam je smjesa previše suha, dodajte vodu. Dodajte usitnjene orašaste plodove po želji pa dobro izmiješajte.

 

Preporučujemo