Sastojci:
5 bjelanaca,
3 kašike šećera,
so,
3 žumanca,
kašika brašna,
3 kašike mlijeka,
kesica vanilin šećera,
nastrugana kora pola limuna,
50 g maslaca za podmazivanje,
šećer u prahu.
Priprema:
1. Bjelanca s malo šećera mutiti u čvrst snijeg. Sipati kašiku po kašiku šećera i nastaviti s mućenjem da se šećer istopi. Zatim sastaviti s brašnom izmiješanim sa vanilin šećerom.
2. Žumanca izmiješati sa dvije kašike umućenih bjelanaca, pa sve pomiješati s preostalim bjelancima.
3. Smjesu podijeliti na tri-četiri dijela i kašikom stavljati u vatrostalnu posudu s rastopljenim maslacem i mlijekom.
4. Peći osam minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni da dobije zlatnožutu boju.
5. Posudu polako vaditi iz rerne da nokle “ne padnu”, posuti šećerom u prahu i tople poslužiti.