Biskvit s trešnjama

po Vasa kuharica

Sastojci:

220 g brašna,

100 g otopljenog maslaca,

120 g šećera,

2 čvrsta jogurta,

40 ml mlijeka,

1 vanilin šećer,

1 prašak za pecivo,

400 g trešanja.

Priprema:

  1. Operite i očistite trešnje te ih posipajte s malo šećera i vanillin šećerom.
  2. Za biskvit odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg, lagano im dodajući pola količine šećera.
  3. Žumanca izmiksajte s ostatkom šećera te dodajte otopljeni maslac, vanilin šećer, jogurte i brašno pomiješano s praškom za pecivo. U tu smjesu lagano umiješajte snijeg i stavite u tepsiju koju ste prethodno namastili. Dodajte trešnje i pecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni. Kad se kolač ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.

Preporučujemo