Sastojci za brownie:
220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu,
180 g mekog maslaca,
75 g šećera,
2 jaja,
220 g glatko brašno,
1 kašičica praška za pecivo,
1/3 kašičice soli,
150 g komadića bijele čokolade,
30 g kokos chipsa,
100 g grubo mljevenih tostiranih badema.
Za kremu:
250 g mascarponea,
200 g slatkog vrhnja,
30 g šećera u prahu,
30 g ruma.
Priprema:
- Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28 cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180 stepeni 20 minuta, središte treba biti mekano na dodir.
2. Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni kolač.