Blondie brownie za desert

po Vasa kuharica

Sastojci za brownie:

220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu,

180 g mekog maslaca,

75 g šećera,

2 jaja,

220 g glatko brašno,

1 kašičica praška za pecivo,

1/3 kašičice soli,

150 g komadića bijele čokolade,

30 g kokos chipsa,

100 g grubo mljevenih tostiranih badema.

Za kremu:

250 g mascarponea,

200 g slatkog vrhnja,

30 g šećera u prahu,
30 g ruma.

Priprema:

  1. Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28 cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180 stepeni 20 minuta, središte treba biti mekano na dodir.

2. Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni kolač.

 

 

Preporučujemo