Sastojci za sve kore:
5 bjelanaca,
120 g šećera,
kašika kaka,
kašika brašna,
na vrh noža praška za pecivo,
150 g oraha.
Prvi fil:
10 žumanaca,
150 g šećera,
3 kašike brašna,
2 kesice vanillin šećera,
1/2 l mlijeka, 250 g maslaca.
Drugi fil:
3 jaja,
5 žumanaca,
200 g čokolade,
250 g maslaca,
250 g šećera u prahu.
Priprema:
1. Umutite bjelanca, dodajte šećer kašiku po kašiku i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite na taj način tri kore i ohladite ih.
2. Za prvi fil izmiješajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuhajte u prokuhanom mlijeku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen maslac.
3. Za drugi fil na pari skuhajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen maslac sa šećerom u prahu.
4. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dvije kore. Dekorirajte po želji.