Sastojci za svaku koru (pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3):

 

5 bjelanaca,

120 g šećera,

kašika kakaa,

kašika brašna,

na vrh noža praška za pecivo,

150 g oraha.

 

Prvi fil: 

 

10 žumanaca,

150 g šećera,

3 kašike brašna,

2 kesice vanillin šećera,

1/2 l mlijeka,

250 g maslaca.

 

Drugi fil:

 

3 jaja,

5 žumanaca,

200 g čokolade,

250 g maslaca,

250 g šećera u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Umutite bjelanca, dodajte šećer kašiku po kašiku i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite na taj način tri kore i ohladite ih.

 

  1. Za prvi fil izmiješajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuhajte u prokuhanom mlijeku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen maslac.

 

  1. Za drugi fil na pari skuhajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen maslac sa šećerom u prahu.

 

  1. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dvije kore. Dekorirajte po želji.