Sastojci:

 

75 g maslaca + za namastiti,

50 g maslaca od kikirikija,

1 jaje,

25 g kakao praha,

50 g višenamjenskog brašna,

100 g šećera,

nekoliko kašika marmelade.

 

Sastojci:

 

  1. Stavite maslac i maslac od kikirikija u zdjelu koja može u mikrovalnu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otopi. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte jaje i promiješajte da se spoji.

 

  1. Namastite okruglu posudu za pečenje koja može u mikrovalnu i obložite je papirom za pečenje. Dodajte mješavinu maslaca. Prosijte i pomiješajte kakao, brašno i šećer te lagano umiješajte u smjesu maslaca da se formira gusta, ljepljiva smjesa.

 

  1. Kašikom napravite rupe na vrhu smjese za brauni i svaku od njih napunite marmeladom. Postavite mikrovalnu na visoku temperaturu i pecite od tri do četiri minute pa ostavite da se ohladi 15 minuta prije jela.