Sastojci:
4 zrele breskve,
125 ml vode,
100 g šećera,
1 vrećice pudinga od vanilije,
50 g šećera,
500 ml hladnog mlijeka,
125 ml slatkog vrhnja.
Umak od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje,
125 ml slatkog vrhnja,
nekoliko kašika vode.
Priprema:
1. Breskve nakratko potopite u vrelu vodu, ohladite pod mlazom hladne vode i skinite kožicu. Potom ih prepolovite i izvadite košpice. Ubacite očišćene breske u zagrijanu vodu sa šećerom i ostavite kratko da se dinstaju te ohladite.
2. Pripremite puding i sve dobro ohladite. Puding izlijte u staklene posudice i ukrasite kriškama dinstanih bresaka. Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.
3. Za umak od čokolade rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju, malo ohladiti i prelijte po pudingu.