Sastojci:
95 g brašna,
90 g šećera,
kašičica soli,
100 g maslaca sobne temperature,
2 jaja,
2 kašike svježeg limunovog soka,
2 kašike naribane korice limuna.
Za glazuru:
šoljica šećera u prahu,
3 kašike limunovog soka,
2 kašičice limunove naribane korice.
Priprema:
- Prekrijte široku posudu za pečenje papirom za pečenje, pospite s malo ulja i stavite sa strane. U posudi miksajte brašno, šećer, so i maslac dok se ne povežu.
- U drugoj posudi mutate jaja, dodajte limunov sok i koricu dok se sve ne poveže. Dodajte ovu smjesu prvoj te miješajte mikserom još dvije minute. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i lijepo rasporedite. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se potpuno ohladi.
- Glazura: Šećer u prahu stavite u veliku posudu, dodajte ostale sastojke dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Smjesu stavite na sredinu kolača i lagano razvucite prema krajevima.
- Kada se sve dobro ohladi, izrežite kolač na kocke.