Sastojci: 200 g maslaca, 200 g tamne čokolade, 130 g raženog brašna, 25 g kakaa u prahu, 1 kašičica praška za pecivo, 4 jaja, 200 g šećera, 4 kašike skuhane kafe, 2 kašičice ekstrakta od vanilije, 125 g lješnika.
Priprema:
1. Zagrijte rerun na 180 stepeni.
2. Kalup premažite maslacem. Ostatak maslaca i čokoladu otopite na pari.
3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
4. Mikserom umutite jaja i šećer pa dodajte kafu i ekstrakt vanilije. Polako dodajte mješavinu suhih sastojaka i umiješajte je u jaja. Dodajte otopljenu čokoladu i lješnike.
5. Smjesu premjestite u kalup za pečenje i pecite oko 45 minuta, dok površina lagano ne popuca. Prije rezanja ohladite.