Sastojci:

 

250 g tamne čokolade,

200 g maslaca,

100 g smeđeg šećera,

1 vanilin šećer,

prstohvat soli,

2 kašike kakaa u prahu,

3 jaja,

150 g glatkog brašna,

340 g malina.

 

Priprema:

 

  1. Na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte kakao i sve pustite da se malo ohladi.

 

  1. U dubljoj posudi izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte čokoladu i maslac te kratko, ali dobro izmiješajte mikserom. Dodajte brašno i prstohvat soli u smjesu i opet dobro umutite.

 

  1. Dodajte maline u smjesu te lagano miješajte špatulom.  Smjesu izlijte na papir za pečenje koji se nalazi u plehu. Poravnajte špatulom i stavite da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni.

 

  1. Neka se peče 40 do 45 minuta, a potom izvadite iz rerne i pustite da se potpuno ohladi, pa tek onda narežite i poslužite.