Sastojci:
250 g tamne čokolade,
200 g maslaca,
100 g smeđeg šećera,
1 vanilin šećer,
prstohvat soli,
2 kašike kakaa u prahu,
3 jaja,
150 g glatkog brašna,
340 g malina.
Priprema:
- Na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte kakao i sve pustite da se malo ohladi.
- U dubljoj posudi izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte čokoladu i maslac te kratko, ali dobro izmiješajte mikserom. Dodajte brašno i prstohvat soli u smjesu i opet dobro umutite.
- Dodajte maline u smjesu te lagano miješajte špatulom. Smjesu izlijte na papir za pečenje koji se nalazi u plehu. Poravnajte špatulom i stavite da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni.
- Neka se peče 40 do 45 minuta, a potom izvadite iz rerne i pustite da se potpuno ohladi, pa tek onda narežite i poslužite.