Brz i ukusan obrok: Piletina s tjesteninom i povrćem

po Vasa Kuharica

Piletina se lako priprema, brzo je gotova i, najvažnije od svega, iznimno je ukusna. 

Sastojci:

4 pileća prsa bez kože

2 kašičice timijana

2 nasjeckana čehna bijelog luka

1 kašičica čili paprike

korica i sok od 1 limuna

so, biber

500 g tjestenine

400 g graha

100 g nasjeckanog kelja

Priprema:

  1. Stavite pileća prsa u zdjelu s timijanom, bijelim lukom, čilijem, limunovom koricom i sokom.
  2. Začinite po želji i dobro izmiješajte.
  3. Pecite piletinu na laganoj vatri, oko 6 minuta sa svake strane.
  4. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pred kraj ubacite grah i kelj. Kuhajte oko 4 minute. Ocijedite i začinite.
  5. Narežite piletinu i poslužite s tjesteninom i povrćem.

 

Preporučujemo