Brza, a ukusna piletina: Lisnato tijesto s piletinom

po Vasa kuharica

Sastojci:

lisnato tijesto,

300 g sitno narezane piletine,

2 kašike isjeckanog peršuna,

1 jaje + 1 jaje za premazivanje,

so,

biber,

2 kašike brašna,

125 g sira po izboru.

Priprema:

1. Piletinu oprati, prosušiti i sitno narezati ili samljeti na krupno. Začiniti sa peršunom, soli i biberom. Dodati jaje i sve zajedno pomiješati da se smjesa sjedini.
2. Lisnato tijesto razviti i razrezati na kocke. Na sredinu staviti komadić sira i kašiku nadjeva te savinti u svježanj pri vrhu.

3. Također se mogu napraviti kao rolice. Premazati sa razmućenim jajem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne poprime lijepu zlatno žutu boju.

Preporučujemo