Sastojci za šaum: 6 bjelanaca, 24 kašike šećera, malo manje od 1 dl vode, prstohvat soli. Za koru: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 6 kašika mlijeka, 6 kašika ulja, 1 mala kašika praška za pecivo.
Priprema:
1. Kora: Umutite žumanca sa šećerom u pjenastu masu, dodajte mlijeko, ulje, brašno i prašak. U tepsiju stavite pek-papir ili foliju, pomastite, pospite brašnom i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti foliju i staviti na tacnu.
2. Šaum: Stavite šećer u šerpu, dodajte vodu i stavite da se kuha. Kad prokuha, smanjite na najmanju temperaturu. Dok se voda kuha, umutite bjelanca u čvrst snijeg, dodajte so i nastavite mutiti. Lagano dodajite vreo šećer u čvrst snijeg. Mutite na najvećoj jačini oko 10 minuta.
3. Na ohlađen biskvit stavite šampitu i poravnajte, pospite čokoladom u prahu i stavite u frižider da se ohladi.