Brze i fine tortilje: Tortilje s piletinom 

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g pilećih prsa,

paprika,

manji luk,

4 paradajza,

100 g rukole,

200 g matovilca,

1/2 vezice lišća peršuna,

8 tortilja,

suncokretovo ulje.

Umak:

krastavac,

2 dl kiselog vrhnja,

čehno bijelog luka,

limunov sok.

Začini:

Čili,

mljevena paprika,

korijander,

kurkuma,

so,

biber.

Priprema:

1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina pa popržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Papriku, luk i paradajz očistite, nasjeckajte na manje komadiće pa ih pomiješajte sa sjeckanim peršinom i salatom.

2. Za umak nasjeckajte nasitno svježi krastavac i bijeli luk, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka. U tortilje složite meso, povrće i umak pa ih zamotajte i poslužite.

Preporučujemo