Sastojci:
500 g smrznutih šljiva,
3 jaja,
22 kašike šećera,
po 12 kašika brašna,
ulja i vrele vode,
prašak za pecivo.
Priprema:
- Prodinstajte šljive sa 10 kašika šećera na jakoj vatri 10 do 15 minuta uz stalno miješanje, da bi tečnost iz njih isparila, a potom ih ostavite da se hlade.
- Jaja umutite s preostalih 12 kašika šećera, dodajte ulje i vodu, a na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pola smjese sipajte na namašćenu i brašnom posutu tepsiju pa je do pola ispecite u rerni na 180 stepeni.
- Tepsiju sa napola ispečenom korom izvadite iz rerne, po njoj rasporedite ohlađene šljive, prelijte preko ostatak smjese, vratite u rernu i na 200 stepeni pecite do kraja. Ispečen kolač pospite prah ili mljevenim šećerom.