Brzi quiche bez kore sa gljivama, sirom i špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g svježeg špinata,

2 čehna bijelog luka,

125 g gljiva (po želji: lisičarke, vrganji, šampinjoni…),

1 velika šoljica mlijeka,

4 jaja,

125 g mozzarelle,

125 g feta sira,

125 g parmezana,

so i

biber,

ruzmarin.

Priprema:

1. U tavi lagano prepržite gljive na maslinovom ulju.
2. U veliku posudu umutite 4 jaja te im dodajte veliku šoljicu mlijeka.
3. Smjesi s jajima i mlijekom dodajte so i biber, mozarellu, feta sir, bijeli luk, ruzmarin, špinat i prethodno prepržene gljive.
4. Istresite smjesu u posudu za pečenje i prekrijte rendanim parmezanom. Pecite na 250 stepeni 45 minuta.

Preporučujemo