Brzi ručak: Rižoto sa piletinom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

200 g riže,

300 g piletine,

100 g mrkve,

1 kocka za supu,

1 kašičica peršuna,

2 kašike parmezana,

150 ml bijelog vina,

20 g margarina ili putera,

2 kašike ulja,

soli i bibera po ukusu.

Pripema:

  1. Isjeckajte piletinu na kockice i propržite na ulju pa dodajte mrkvu isjeckanu na kolutiće, posolite i pobiberite i prelijte vodom u kojoj ste rastvorili kocku za supu. Neka se krčka desetak minuta, pa dodajte rižu.
  2. Nakon pet minuta sipajte vino i kuhajte dok ono ne ispari, dodajući vodu i miješajući. Poslije 15-20 minuta, skinite sa šporeta, umiješajte margarin, dodajte peršun i parmezan. Po želji još posolite i ukrasite paprikom ili paradajzom.

Preporučujemo