Sastojci: 600 g pilećeg bijelog mesa, 200 g šampinjona, 100 ml ulja, 200 ml pavlake za kuhanje, 1 kašika začina, so, biber, 2 kašike parmezana, peršun, pola kašike brašna, 100 ml vode.
Priprema:
1. Meso isjeći na kockice i začiniti. Zagrijati ulje u tavi pa staviti meso i propržiti ga 15 minuta. Isjeckati šampinjone. Kad je meso gotovo, izvaditi ga pa na ulju propržiti i šampinjone, koje posolite čim ih stavite da se proprže.
2. Kad su i šampinjoni gotovi, dodate meso, sipate vrhnje i vodu, biber i peršun.
3. Kad provri, razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos. Promješate i ugasite vatru. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka pa na kraju, kad se krčkanje smiri, dodajte pamezan i opet promešajte.
4. Dok se sve to kuha, skuhajte tjesteninu i poslužite uz jelo.