Brzi ručak sa piletinom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

600 g pilećeg bijelog mesa,

200 g šampinjona,

100 ml ulja,

200 ml pavlake za kuhanje,

1 kašika začina,

so, biber,

2 kašike parmezana,

peršun,

pola kašike brašna,

100 ml vode.

Priprema: 

  1. Meso isjeći na kockice i začiniti. Zagrijati ulje u tavi pa staviti meso i propržiti ga 15 minuta. Isjeckati šampinjone. Kad je meso gotovo, izvaditi ga pa na ulju propržiti i šampinjone, koje posolite čim ih stavite da se proprže.
  2. Kad su i šampinjoni gotovi, dodate meso, sipate vrhnje i vodu, biber i peršun.
  3. Kad provri, razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos. Promješate i ugasite vatru. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka pa na kraju, kad se krčkanje smiri, dodajte pamezan i opet promešajte.
  4. Dok se sve to kuha, skuhajte tjesteninu i poslužite uz jelo.

Preporučujemo