Brzi ručak: Sočna punjena piletina sa špinatom

po Vasa Kuharica

Savršena kombinacija pilećeg mesa, špinata i mozzarelle, uživat ćete u svakom zalogaju

Sastojci: 

pileća prsa

špinat

sušeni paradajz

mozzarella

so

biber

maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileća prsa zarezati tako da se napravi džep. Posoliti i pobiberiti ih pa u džep staviti sušeni paradajz, kriške mozzarelle i listove špinata.

2. Tokom pečenja nadjev će možda malo iscuriti van, ali pomiješat će se sa sokovima od pečenja i bit će ga slatko pokupiti komadom hljeba. No, ako želite to izbjeći, zavežite meso kuhinjskim koncem ili pričvrstite čačkalicom.

3. Meso pecite na tavi na laganijoj vatri dok ne dobije lijepu boju ili nauljite posudu za pečenje i pokapajte malo maslinovog ulja i po mesu. Prekrijte posudu za pečenje folijom i pecite oko pola sata na 170 stepeni da ostane sočno.

 

Preporučujemo