Brzo i ukusno: Slana torta sa špinatom i mozzarellom

po Vasa Kuharica

Ovo zeleno jelo iz pećnice odličan je ručak. Zaprljat ćeš samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćete ručak za samo pola sata.

 

Sastojci:

300 g smrznutog špinata

130 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

2 jaja

250 ml mlijeka

120 g maslaca

1 luk

250 g mozzarelle

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
    2. Stavite špinat u posudu koji ste prethodno namastili i dodajte vodu da prekrije sav špinat.
  2. Kad proključa, ostavite da kuha još 2-3 minute. Makni s vatre i ocijedite.
  3. U posudi pomiješajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i špinat, luk i mozzarellu. Kad sve dobro izmiješate, prespite u tepsiju i peci 30-35 minuta.

 

Savjet: Možete koristiti i svježi špinat, ali morate ga kuhati vrlo kratko. Ubacite ga na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedi i isperite hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.

Preporučujemo